چند توصیه برای بالا بردن ایمنی در هنگام رانندگی

در این گزارش نگاهی به برخی نکات داریم که موجب بالا رفتن ایمنی شما در هنگام رانندگی می‌شود.همین نکات ساده را با دقت مطالعه کنید تا رانندگی تان کم خطرتر شود و اخبار حوادث درباره تصادفات رانندگی کمتر از همیشه.

در هنگام رانندگی با خودرو هر لحظه خطر وجود دارد و حتی در صورتی که شما کاملا متوجه مسیر باشید، ممکن است با مشکل و تصادف مواجه شوید اما در بسیاری از مواقع، خطرات به دلیل بی توجهی خود ما رخ می‌دهد. در این گزارش قصد داریم نگاهی به چند نکته داشته باشیم که ایمنی شما را به هنگام رانندگی بالا می‌برد و خطراتی که از سوی راننده به وجود می‌آید را به حداقل می‌رساند.

هرگز با تلفن همراه صحبت نکنید
صحبت کردن با تلفن همراه اتفاق رایجی است که اتفاقا کاملا خطر آفرین است چراکه حواس شما را تا حد زیادی پرت می‌کند. تنها در صورتی از تلفن همراه استفاده کنید که امری ضروری پیش آمده باشد. همچنین می‌توانید تلفن همراه خود را با بلوتوث به ضبط متصل کنید و از طریق بلندگو با تلفن صحبت نمایید.

مسیر و مقصد را تعیین کنید
بهتر است قبل از شروع حرکت، مسیر و مقصد خود را تعیین کنید چراکه اگر از آن آگاهی نداشته باشید، احتمالا دچار سردرگمی و حواس پرتی می‌شوید. برای آشنایی با مسیر خود می‌توانید از اپلیکیشن‌های مسیریاب استفاده کنید.

موسیقی را از قبل آماده کنید
گوش کردن به موسیقی یکی از کارهایی است که بسیاری از ما به هنگام رانندگی انجام می‌دهیم. بهتر است از قبل، موسیقی‌های مورد علاقه خود را در تلفن یا CD خود آماده کنید تا در هنگامی که پشت فرمان هستید، توجه خود را به انجام این کار معطوف نکنید.

هنگام رانندگی چیزی نخورید
سعی کنید پیش از شروع حرکت، غذای خود را میل کنید. همچنین بهتر است برای نوشیدن در مسیرهای طولانی، توقف کرده و در هنگام رانندگی این کار را انجام ندهید.

هوشیار باشید
همیشه به هنگام رانندگی، از کافی بودن خواب خود مطمئن باشید چراکه خواب آلودگی یکی از عوامل اصلی تصادفات رانندگی است. بهترین زمان برای استراحت که به ازای هر دو ساعت رانندگی، ۱۵ دقیقه استراحت نمایید.

سرنشینان را سرگرم کنید
اگر با کودکان سفر می‌کنید، روش‌هایی را برای سرگرم کردن آنها در نظر داشته باشید. سرنشینان می‌توانند به عنوان چشم دوم برای شما عمل کنند.

رانندگی در باران:
🔴 برف‌پاک‌کن‌ها و چراغ‌های جلو برای رانندگی در باران شدید اهمیت زیادی دارند. سعی کنید شیشه جلو کاملاً تمیز باشد.
🔴 از چراغ‌های نوربالا استفاده نکنید، مگر این که در جاده روبرویتان چیزی وجود نداشته باشد.
چراغ‌های نوربالا باعث می‌شود دید رانندگانی که از سمت مقابل می‌آیند، کاهش یابد و موقعیت واقعی شما در جاده را نبینند.
🔴 تنها زمانی که لازم است از چراغ‌های مه شکن عقب استفاده کنید. زمانی که دید محدود است، چراغ‌های مه شکن عقب باعث می‌شود شما بیشتر دیده شوید؛ اما اگر از این چراغ‌ها در زمان درست استفاده نکنید، باعث می‌شود چراغ‌های ترمز دیده نشوند.
🔴 زمانی که از وسایل نقلیه دیگر سبقت می‌گیرید، احتیاط کنید، به ویژه وسایل نقلیه باری بزرگ که میزان زیادی آب می‌پاشند.
🔴 حواستان به چاله‌های آب و آب‌گرفتگی کنار جاده باشد. اگر از داخل این آب‌ها با سرعت عبور کنید، دید شما و سایر وسایل نقلیه را کاهش می‌دهد. در بدترین شرایط، این کار ممکن است لایه‌ای از آب بین چرخ‌ها و سطح جاده تشکیل دهد و منجر به لیز خوردن اتومبیل شود.
🔴 اگر فرمان اتومبیل به هنگام رانندگی در باران شدید شل شد، ترمز نگیرید و جهت فرمان را تغییر ندهید، بلکه کمتر گاز بدهید و منتظر باشید تا از داخل آب عبور کنید.

رانندگی به همراه کودک:
برای نوزادتان صندلی مخصوص خودرو بخرید
یادتان باشد که همه کودکان زیر سیزده سال باید در صندلی عقب خودرو بنشینند. برای کودکان کمتر از یک سال باید از صندلی نوزاد استفاده کنید. چون ستون فقرات این کودکان بسیار آسیب پذیر است. به همین دلیل و برای ایمنی بیشتر، صندلی نوزاد را رو به عقب در خودرو نصب کنید.

کودکان بالای یک سال هم به صندلی مخصوص نیاز دارند
صندلی کودک برای کودکان بالای یک سال نیز توصیه می‌شود. این صندلی‌ها با توجه به قد و وزن کودک در مدل‌های مختلف در بازار موجود هستند. این صندلی‌ها با توجه به وزن و چثه کودک، رو به جلو یا رو به عقب در خودرو نصب می‌شوند.

در خودرو نوزادتان را در آغوش نگیرید
در آغوش نگه داشتن نوزاد در خودرو به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. چرا که با جزئی‌ترین تصادف ممکن است به کودک آسیب وارد شود. حتی اگر تصادف کوچکی هم رخ دهد، ممکن است خود شما به نوزاد آسیب برسانید.

صندلی دست دوم نخرید
همان طور که گفتیم برای خرید صندلی مناسب باید به قد، وزن و چثه کودک دقت کنید. یکی از باورهای غلط در جامعه، استفاده از صندلی‌های دست دوم برای کودکان است. اما واقعیت این است که این صندلی‌ها داری تاریخ مصرف هستند و بعد از به پایان رسیدن تاریخ مصرف، دیگر قابل استفاده نیستند. علاوه بر این ممکن است صندلی دست دوم در یک تصادف آسیب دیده باشد و از ایمنی کافی برخوردار نباشد. پیشنهاد ما به شما این است که صندلی دست دوم نخرید، اما اگر نمی‌توانید صندلی نو بخرید، حتما به تاریخ مصرف صندلی دقت کنید.

سقف خودروهای روباز اسباب بازی کودکان نیست!
از پدیده‌های خطرناکی که این روزها بیش از پیش شاهد آن هستیم، کودکانی هستند که سرشان را از سقف روباز خودرو یا همان سانروف‌ بیرون می‌آورند. این کار عواقب وحشتناکی در پی دارد که متاسفانه بسیاری از والدین به آن توجهی نمی‌کنند. کافی است یک بار با سرعت ۶۰ کیلومتر به صورت اتفاقی دستتان با شاخه نازک درخت برخورد کند، تا متوجه شوید که این کار چه بلایی سر پوست لطیف کودکتان می‌آورد. البته خطر تصادفات جاده‌ای در این موارد جای خود را دارد. وقتی کودک شما کمربند ایمنی نبسته و سر و گردنش هم از سقف روباز خودرو بیرون است، چطور ممکن است هنگام تصادف به وی آسیبی نرسد؟ گذشته از این برخورد شاخه، سنگ و حشرات در این مواقع سلامتی کودک شما را تهدید می‌کند. فقط کافی است با یک جستجوی ساده به گزارش‌هایی در این باره برسید. ترمز ناگهانی و ضربه شدید به سر، گردن و سینه در این مواقع سلامت کودک شما بیش از هر چیز سلامت کودکتان را تهدید می‌کند. در هر حال به یاد داشته باشید که کودک شما حتی در خودروهایی با سقف‌های روباز هم باید در صندلی مخصوص به خودش بنشیند.

نکات ایمنی در استفاده از صندلی کودک را جدی بگیرید
دقت کنید در هنگام بستن کمربند ایمنی به بدن کودک فشار نیاورید. اگر صندلی کودک شما داری وسایل جانبی همچون میز است، توجه داشته باشید که آنها در مقابل سر و گردن او نباشند. اگر خودرو شما مجهز به کیسه هوای سمت شاگرد است، هرگز صندلی کودک را با روش تکیه به کیسه هوا نصب نکنید، این کار شما می‌تواند در هنگام فعال شدن کیسه هوا باعث پرتاب صندلی کودک به عقب و مرگ وی شود.

تابستان‌ها کودک را در خودرو تنها نگذارید
به یاد داشته باشید که در تابستان‌ها هرگز نباید کودک خود را در خودرو تنها بگذارید، چرا که درجه حرارت بدن کودکتان سه تا پنج برابر بیشتر از شماست و هنگامی که دما در یک ماشین به ۷۰ درجه فارنهایت برسد، این وضعیت می‌تواند برای سلامت کودک بسیار خطرناک باشد. تنها ماندن کودک شما در خودرو و در گرمای شدید، می‌تواند باعث سکته ناشی از گرما و مرگ وی شود. همیشه قبل از پیاده شدن از خودرو از نبودن کودک در ماشین اطمینان پیدا کرده و بعد درب ماشین را قفل کنید. البته پیشنهاد ما به شما این است که در هیچ فصلی کودک خود را تنها در ماشین رها نکنید.